Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Το ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 1993, μετά την απλόχερη δωρεά προς το Δήμο της αείμνηστης Λιμνιώτισσας Αικατερίνης Ευαγγελινού – Φλώκου (γόνου μεγάλης και ισχυρής ναυτικής οικογένειας), του νεοκλασικού της αρχοντικού. Το αρχοντικό αυτό κτισμένο γύρω στα 1880, δωρίστηκε με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία Μουσείου στη Λίμνη.

Αμέσως με την αποδοχή της δωρεάς, ο τότε δήμος Λίμνης ενέταξε θεσμικά το Μουσείο στο Πνευματικό Κέντρο και συνέστησε Επιτροπή Λειτουργικότητας του Μουσείου από πολιτισμικά άτομα, με σκοπό την συλλογή αντικειμένων ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, τον εξοπλισμό και την λειτουργία του Μουσείου.
Το παστρικό – νοικοκυρίστικο χέρι της Λιμνιώτισσας, που δούλεψε «αμέθοδα» και αυτόνομα έξω από τους κανόνες της δογματικής μουσειολογίας, έδωσε την δική της εμπειρική ιδέα, όπως ήξερε απ’ τη παράδοση, στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Γιατί είναι γεγονός ότι στην πλειονότητα των λαογραφικών – ειδικά μικρών μουσείων της περιφέρειας και της ταπεινής επαρχίας, όπου η εξειδικευμένη επιστημονική παρουσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, το ρόλο αναλαμβάνουν (θαρρείς νομοτελειακά), η εθελοντική εργασία, η επιθυμία και το μεράκι.

Όπτικο Υλικό από το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης:

3D Panorama 1
Το Σαλόνι & οι Κούκλες
3D Panorama 2
Η Κρεβατοκάμαρα
3D Panorama 3
Το Μικρό καθιστικό
3D Panorama 4
Το Μαρμαρινό Δωμάτιο
3D Panorama 5
Ο Αργαλειός
3D Panorama 6
Η Κουζίνα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:Προσθήκη νέου σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτηθούν εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Εφόσον στείλετε κάποιο σχόλιο που αφορά κατάλυμα, το Voriaevia αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να ελέγξει με κάθε τρόπο και να βεβαιωθεί ότι υπήρξατε πελάτης στο κατάλυμα το οποίο σχολιάζετε.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση