Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, πνιγμένη στα πλατάνια κοντά στις Κεφάλες της Βόρειας Εύβοιας βρίσκετε το εξωκλήσι της Αγίας Ελένης. Ένα πανέμορφο μέρος που συνδυάζει εκτός από την θρησκευτική κατάνυξη, πολλές άλλες δραστηριότητες.

Αν θέσουμε ως αφετηρία μας το λιμάνι στο Πευκί, κινούμαστε με το αυτοκίνητο προς Ιστιαία. Περνώντας το Ασμήνιο και τον παραλιακό οικισμό Κεφάλες, στο τέλος της μεγάλης παράκτιας ευθείας, συναντάμε στα δεξιά μας το εργοστάσιο αλίπαστων και στρίβουμε επίσης δεξιά στο αγροτικό δρόμο. Ο δρόμος είναι καλός ακόμα και για ένα απλό ΙΧ. Ακολουθούμε τον δρόμο και τις ταμπέλες και σε ελάχιστα λεπτά θα δούμε το προαύλιο της εκκλησίας. Η συνολική διαδρομή δεν είναι περισσότερο από 10 λεπτά.

Ο τεράστιος προαύλιος χώρος κατάφυτος και περιποιημένος και στη μέση το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ελένης. Η εκκλησία λειτουργεί στην γιορτή της, καθώς και σε άλλες ειδικές περιπτώσεις. Επίσης ο χώρος ενδείκνυται για εκδρομές και πικ νικ, καθώς διαθέτει παιδική χαρά και τρεχούμενο νερό. Ένα πάρκο αναψυχής για όλη την οικογένεια. Πλατάνια, λουλούδια και δέντρα προσφέρουν στον επισκέπτη μια χαλαρή βόλτα και παραμονή, μια πηγή δροσιάς και ξεκούρασης.

Ιδιαίτερη πινελιά δίνουν οι αναπαραστάσεις από την ζωή του Ιησού Χριστού που βρίσκονται στον γύρω χώρο. Μεγάλα έργα τέχνης, φιλοτεχνημένα από το πρώην γραμματέα του Ασμηνίου κο Αλεξίου. Ξεκινάν χρονολογικά από την γέννηση του Χριστού έως και την σταύρωσή του, δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και συμβάλουν στην ομορφιά και στην επιβλητικότητα του χώρου.

Αν πάτε καλοκαίρι, εκτός από την παραμονή σας στον χώρο της εκκλησίας, μπορείτε να εμπλουτίσετε την παραμονή σας και με μια επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Ελένης που βρίσκετε σε απόσταση αναπνοής. Περπατώντας λίγα λεπτά, διασχίζοντας ένα πανέμορφο τοπίο από πλατάνια, βγαίνουμε στην παραλία, απολαμβάνουμε την θάλασσα και ολοκληρώνουμε μια όμορφη εκδρομή.
Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν εκτός από τις φυσικές ομορφιές που μας περιτριγυρίζουν, ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να φτιάξει κάτι όμορφο και αξιόλογο και να εκμεταλλευτεί κατά τον καλύτερο τρόπο το περιβάλλον που του δίδεται. Πάντα με σεβασμό προς αυτό, το απολαμβάνει σε συνδυασμό με τα ανθρώπινα έργα.Επιμέλεια κειμένου, φωτογραφίες Μαρία Νικολάου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:Προσθήκη νέου σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτηθούν εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Εφόσον στείλετε κάποιο σχόλιο που αφορά κατάλυμα, το Voriaevia αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να ελέγξει με κάθε τρόπο και να βεβαιωθεί ότι υπήρξατε πελάτης στο κατάλυμα το οποίο σχολιάζετε.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση