Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος για την Βόρεια Εύβοια και είστε από την Αθήνα, να προτιμήσετε την διαδρομή από ξηράς (από Χαλκίδα). Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λένε, αλλά κατά γενική ομολογία η διαδρομή Χαλκίδα – Βόρεια Εύβοια είναι από τις ομορφότερες διαδρομές με αυτοκίνητο. Είναι μια πανέμορφη διαδρομή που οδηγεί στο παράδεισο της Βόρειας Εύβοιας που λίγοι ξέρουν και ας είναι μόνο τρεις ώρες από την Αθήνα.

Περνώντας στην κρεμαστή γέφυρα της Χαλκίδας ακολουθούμε την ταμπέλα προς Βόρεια Εύβοια και στην συνέχεια προς Ιστιαία. Το οδόστρωμα είναι καλό, ο δρόμος όμως στενός με πολλές στροφές. Δεν πτοούμαστε όμως... η απίστευτης ομορφιάς διαδρομή θα μας αποζημιώσει. Μιλάμε για 120 χλμ πυκνής βλάστησης, από πεύκα και πλατάνια επί το πλείστον, που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Αρχικά οδηγούμε κατά μήκος του ποταμού Κηρέα που διασχίζει την κατάφυτη κοιλάδα του Προκοπίου (Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος). Στάση οπωσδήποτε για φωτογραφίες στα γεφυράκια του ποταμιού. Εκεί απολαμβάνουμε την σκιά των πλατάνων, το νερό που τρέχει γάργαρο και την ηρεμία της φύσης. Πράσινο και κατάφυτο. Πεύκα και έλατα, πυκνή βλάστηση, μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές και μικροί καταρράκτες που σχηματίζονται στην άκρη του δρόμου, κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες.

Κατεβαίνοντας το βουνό υπάρχουν δυο διαδρομές, αν πούμε πως το τέρμα μας είναι το βορειότερο σημείο, δηλαδή η περιοχή του Αρτεμισίου. Η πρώτη διαδρομή είναι να οδηγήσουμε, μετά την Στροφυλιά, προς τα δυτικά, κατά μήκος των ακτών του Βόρειου Ευβοϊκού. Εκεί η βλάστηση είναι πιο φτωχή, αλλά στο δρόμο σας θα βρείτε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, την Λίμνη και πολλά άλλα αξιοθέατα.


Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από λήψεις πριν τις 03/08/2021.
Εμείς αρνούμαστε να ανανεώσουμε το υλικό και περιμένουμε ο τόπος μας να ξαναγίνει πράσινος.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Η ομάδα διαχείρισης του Voria Evia.

Ακολουθώντας τώρα την ανατολική κατεύθυνση, οδηγούμε κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου. Εκεί η θέα είναι μαγευτική. Πράσινο σε συνδυασμό με το μπλε του Αιγαίου και τα πεύκα να φτάνουν ως το κύμα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής συναντάμε πολλά γραφικά χωριά όπως Παπάδες, Παγώντας, Βασιλικά, Ελληνικά, Αγριοβότανο, Γούβες, Αρτεμίσιο. Όπως επίσης παρθένες παραλίες, Αχλάδι, Κοτσικιά, Ψαροπούλι, Άγιος Νικόλαος, Κουτσούμπρι, για να καταλήξουμε στο Πεύκι, που είναι ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Βόρειας Ευβοίας.

Η κάθε εποχή αφήνει στην περιοχή την πινελιά της. Το φθινόπωρο χρυσίζει τα φύλλα, γυμνώνει τα δέντρα, αλλά δίνει στην φύση μια αίσθηση προσμονής και αναγέννησης. Τον χειμώνα τα νερά τρέχουν κρυστάλλινα, τα λευκά τοπία είναι αρκετά συχνά και η θερμοκρασία πέφτει αρκετά. Την άνοιξη η φύση ξαναγεννιέται και γεμίζει χρώματα και αρώματα, ενώ το καλοκαίρι φορά τα καλά της για να υποδεχτεί τους περιηγητές και τους τουρίστες.

Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ενδείκνυται για όλες τις εποχές. είναι ένας ακόμα παραμελημένος και παρεξηγημένος μικρός παράδεισος της Ελλάδας. Ένα θαύμα της φύσης, ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και ομορφιά, παρθένα και εναλλακτική ομορφιά, που μαγεύει όσους τον επισκέπτονται.


Επιμέλεια κειμένου, φωτογραφίες Μαρία Νικολάου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:Προσθήκη νέου σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτηθούν εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Εφόσον στείλετε κάποιο σχόλιο που αφορά κατάλυμα, το Voriaevia αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να ελέγξει με κάθε τρόπο και να βεβαιωθεί ότι υπήρξατε πελάτης στο κατάλυμα το οποίο σχολιάζετε.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση