Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Λίγο έξω από τον Ν. Πύργου βρίσκεται μια πανέμορφη φυσική πλαζ που ονομάζεται Νησιώτισσα. Σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακρογιαλιά βρίσκεται ένα μικρό νησάκι (βραχονησίδα) με κάποια ερείπια στη κορυφή της. Πρόκειται για ερείπια που μιας εκκλησίας που φτιάχτηκε την περίοδο της φραγκοκρατίας αλλά και για τα ερείπια ενός πύργου που φτιάχτηκε την περίοδο της Οθωμανοκρατίας.

Μάλιστα έχει βρεθεί και ένας τάφος της μεσαιωνικής περιόδου που φαίνεται να έχει σχέση με ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, σύμφωνα με κάποιο κείμενο του βυζαντινού Μεγάλου Εκκλησιάρχου Σιλβέστρου, που κατέφτασε στους Ωρεούς μετά τι σύνοδο Φερράρας Φλωρεντίας όπου είχε λάβει μέρος το ( 1438- 1439).
Η ιστορία αναφέρει ότι όταν η Κωνσταντινούπολη απειλήθηκε τόσο σοβαρά ώστε να αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη της από τους Οθωμανούς, οι άνθρωποι του Βυζαντίου έψαχναν για συμμάχους. Αυτή η κατάσταση έφερε τον αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο στα πρόθυρα να <<εξαγοράσει τη βοήθεια >> με την συνένωση δύο εκκλησιών. Για αυτόν το λόγο λοιπόν έγινε και σύνοδος στην Φεράρρα και την Φλωρεντία.

Όπτικο Υλικό από τη Νησιώτισσα:

3D
Panorama - Νησιώτισσα
Video
με Drone - H Νησιώτισσα στην Εύβοια

Φωτογραφίες από τη Νησιώτησσα

Η Νησιώτισσα - Γρήγορος Οδηγός
Αυτό το αξιοθέατο είναι εύκολα προσβάσιμο από..

Ξενοδοχεία - Προορισμοί:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:



Προσθήκη νέου σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτηθούν εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Εφόσον στείλετε κάποιο σχόλιο που αφορά κατάλυμα, το Voriaevia αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να ελέγξει με κάθε τρόπο και να βεβαιωθεί ότι υπήρξατε πελάτης στο κατάλυμα το οποίο σχολιάζετε.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση