Εκτύπωση

Μια όμορφη διαδρομή ανακαλύψαμε ψάχνοντας να βρούμε τον Καταρράκτη Κρέμαση της προηγούμενης ανάρτησης. Στην ουσία πήραμε μια λάθος διαδρομή, που όμως μας αποκάλυψε μια κρυμμένη ομορφιά που σπάνια επισκεπτόμαστε. Ειδικά αυτές τις μέρες της άνοιξης που η γης ξαναγεννιέται και η θερμοκρασία είναι καλή για πεζοπορία, θα ήταν μια ιδανική βόλτα. Άνετα παπούτσια λοιπόν, νερό και καπέλο και ξεκινάμε για μια όμορφη εξερεύνηση στην άγρια φύση της Βόρειας Εύβοιας.

Κατεβήκαμε στην κοίτη του ποταμού, ακολουθώντας ένα δρόμο που βρίσκετε πριν το χωριό Αγδίνες, ενώ έπρεπε να ακολουθήσουμε τον αγροτικό δρόμο που βρίσκεται μετά το χωριό. Περπατήσαμε ανάποδα από τη ροή του. Στην ουσία διασχίσαμε το κομμάτι του ποταμού που βρίσκεται ανάμεσα στα χωρία Αγδίνες και Μηλιές. Περπατήσαμε αρκετά, περίπου 3 ώρες μαζί με την επιστροφή. Η αλήθεια είναι ότι κουραστήκαμε πολύ αλλά η διαδρομή και οι ομορφιές της μας αποζημίωσαν με το παραπάνω.

Το ποτάμι ζωσμένο στα δέντρα. Πεύκα, πλατάνια, πουρνάρια, λουλούδια. Το πράσινο αρμονικά δεμένο με το άσπρο της πέτρα, συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό. Μικροί καταρράκτες, ρηχές βάθρες με ψαράκια και νεροχελώνες. Ένας ολόκληρος κόσμος ζει στο ποτάμι.

Δυστυχώς ο ήλιος άρχισε να πέφτει και μην έχοντας βρει τον καταρράκτη Κρέμαση, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Με την δύση του ήλιου το πράσινο μετατρέπετε σε χρυσοπράσινο και φύση παίζει με τον ήλιο μοναδικά.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από λήψεις πριν τις 03/08/2021.
Εμείς αρνούμαστε να ανανεώσουμε το υλικό και περιμένουμε ο τόπος μας να ξαναγίνει πράσινος.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Η ομάδα διαχείρισης του Voria Evia.
potami agdines 01.jpg potami agdines 02.jpg potami agdines 03.jpg

potami agdines 04.jpg potami agdines 05.jpg potami agdines 06.jpg

potami agdines 07.jpg potami agdines 08.jpg potami agdines 09.jpg

potami agdines 10.jpg potami agdines 11.jpg potami agdines 12.jpg

potami agdines 13.jpg potami agdines 14.jpg potami agdines 15.jpg

potami agdines 16.jpg potami agdines 17.jpg

Η επαφή με την φύση καθαρίζει το νου και οι σκέψεις γίνονται ελαφρότερες. Εκεί χαμένοι κυριολεκτικά στο δάσος νιώσαμε πολλοί μικροί, αλλά παράλληλα τόσο ευλογημένοι. Μια λάθος διαδρομή στον παράδεισο. Αλλά τόσο σωστή τελικά.Επιμέλεια κειμένου, φωτογραφίες Μαρία Νικολάου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: